Ya evvel ya ahir ne demek ?

Elif

Global Mod
Global Mod
Ya Evvel Ya Ahir Ne Demek?

Ya Evvel Ya Ahir (YEYA) ifadesi, son zamanlarda skca kullanlan bir deyimdir. YEYA, turkce dilinin eski kokenli bir soyleminden turetilmistir ve yaklask olarak 'hayatn her seyi ya ilk ya son' anlamna gelmektedir. Bu deyim, basarl olmak, amaca ulasmak ve basarya ulasmak icin cok calsmak gerektigini vurgulamak icin kullanlmaktadr.

YEYA'nn Kokeni

YEYA, turkce dilinin eski kokenli bir soyleminden turetilmistir. YEYA'nn tarihi, cok eski zamanlara kadar uzanmaktadr. Turkce dilinin kokeninden gelen bu sozcuk, aslnda eski bir soylem olarak kullanlmstr ve bircok Turkce sozcuklerin kokeninde YEYA de bulunmaktadr.

YEYA'nn Anlam

YEYA, yaklask olarak 'hayatn her seyi ya ilk ya son' anlamna gelmektedir. Bu deyim, basarl olmak, amaca ulasmak ve basarya ulasmak icin cok calsmak ve basarl olmak icin cok calsmak gerektigini vurgulamak icin kullanlmaktadr. Bu deyim, insanlarn amaclarn gerceklestirmek icin caba sarfetmeleri gerektigini ve yasamn her alannda basarl olmak icin ilk ve son asamalarn onemli oldugunu vurgulamaktadr.

YEYA'nn Kullanm

YEYA, kisisel basar, ogrenme, kisisel gelisim, kariyer ve ekonomi gibi alanlarda kullanlmaktadr. YEYA, basarl olmak icin calsmak gerektigini vurgulamak icin kullanlan bir deyimdir. YEYA, gelecekteki basarnn temelini olusturmak icin calsmann onemini vurgulamak icin de kullanlmaktadr.

Sonuc

Ya Evvel Ya Ahir (YEYA) deyimi, basarl olmak icin calsmak gerektigini vurgulamak icin kullanlan eski bir soylemdir. YEYA, yaklask olarak 'hayatn her seyi ya ilk ya son' anlamna gelmektedir ve kisisel basar, ogrenme, kisisel gelisim, kariyer ve ekonomi gibi alanlarda kullanlmaktadr.